T
T
T
T
| RESET

Bahasa Malaysia / Malay Language Bahasa Inggeris / English Language

LAMAN WEB RASMI

JABATAN PENGAIRAN DAN SALIRAN

NEGERI SELANGOR DARUL EHSAN

Jayakan Perkhidmatan Sempurna

Perutusan Pengarah JPS Selangor

pengarah

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera,

Saya ingin mengambil kesempatan mengucapkan selamat datang kepada anda sebagai tetamu yang kami hormati kerana sudi meluangkan masa ke halaman web Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Selangor ( JPSS ).

JPSS adalah singkatan nama bagi Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Selangor, salah satu diantara Jabatan dibawah Kerajaan Negeri Selangor yang diamanahkan bersama ibu pejabat induk Jabatan Pengairan dan Saliran Malaysia dibawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE) bagi melaksanakan aktiviti aktiviti pembangunan, penyelenggaraan, pemantauan dan menghidupkan seni kerja kerja berhubung dengan Pengairan dan Saliran di dalam Negeri Selangor.

Adalah menjadi matlamat kami ( JPSS ) memberikan maklumat asas yang perlu agar dapat anda memahami peranan kami didalam pembangunan Negeri Selangor khasnya dan Malaysia umumnya serta dunia keseluruhannya. Teknologi maklumat sedang membawa budaya baru di dalam persekitaran dimana kita bekerja dan cara berkomunikasi diantara semua kakitangan di peringkat pejabat samada di Daerah Negeri mahupun diperingkat Ibupejabat.

Dengan adanya INTERNET serta pelbagai bentuk kemudahan Intranet serta Ekstranet kita semua kini disambungkan secara global diruang siber yang tiada bersempadan.

Di halaman web kami ini terdapat petunjuk petunjuk bagi membolehkan anda menjelajah seterusnya dan meninjau profil, fungsi dan aktiviti aktiviti jabatan kami, anda juga boleh meninjau pencapaian jabatan kami.

Akhir kata, kami di JPSS akan sentiasa menuju kearah perkembangan yang dinamik dengan harapan serta kebolehan teknologi akan membantu kearah penyelesaian masalah yang diharungi bagi mencapai matlamat Tonggak 10 Negeri Selangor, Misi serta Wawasan tahun 2010.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

Ir. Datuk Gapar Bin Asan
(Pengarah Pengairan dan Saliran Negeri Selangor)

Cetak Emel

qrcodeJabatan Pengairan dan Saliran Negeri Selangor,
Tingkat 5, Podium Selatan,
Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah,
40626 Shah Alam,
SELANGOR.

Telefon : 603-5544 7376
Fax : 603-5510 4494
Emel : webmaster[at]waterselangor[dot]gov[dot]my
Facebook : www.facebook.com/jps.selangor

© Hak Cipta 2019.
Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Selangor.

Sesuai dilayari menggunakan Internet Explorer 10, Google Chrome dan Mozilla Firefox dengan resolusi 1280x1024 ke atas.

Kemaskini Terkini : Selasa 17 September 2019, 10:23:32.
Statistik Pengunjung :

Hari Ini 213

Semalam 215

Seminggu 643

Sebulan 2676

Jumlah 743116

Bahasa / Language : Bahasa Malaysia / Malay Language Bahasa Inggeris / English Language