T
T
T
T
| RESET

Bahasa Malaysia / Malay Language Bahasa Inggeris / English Language

LAMAN WEB RASMI

JABATAN PENGAIRAN DAN SALIRAN

NEGERI SELANGOR DARUL EHSAN

Jayakan Perkhidmatan Sempurna

Help

Berapakah kekerapan laman web ini dikemaskini?

Perubahan, pengemaskinian dan paparan maklumat dilakukan secara harian. Walau bagaimanapun, tidak semua page dikemaskini secara harian.

Apakah jenis browser dan plug-ins yang saya perlukan?

Web Browser Portal JPS dibangunkan menggunakan teknologi yang mengutamakan kepantasan, keselamatan dan kebolehgunaan bagi pengguna. Untuk paparan terbaik melayari Portal JPS, anda dicadangkan menggunakan Internet Explorer atau Mozilla Firefox versi terkini. Anda boleh memuat turun browser yang dicadangkan melalui pautan berikut: § Microsoft Internet Explorer versi 7 dan ke atas (Windows) § Mozilla Firefox versi 3 dan ke atas (Windows atau Mac)

Browser Plug-Ins

Melalui kepelbagaian teknologi yang digunakan, www.nre.gov.my menawarkan anda ciri-ciri laman web dinamik iaitu pantas dan mudah digunakan. Plug-ins berikut boleh dimuat turun secara percuma dan dapat membantu anda menggunakan perkhidmatan yang ditawarkan dalam Portal ini: § Acrobat Reader versi 5.0 ke atas - untuk melihat dokumen Adobe Acrobat PDF § Macromedia Flash versi 7 ke atas - untuk memainkan video dan animasi § Windows Media Player - untuk memainkan fail format audio dan video Mengubah saiz paparan text dan mendengar bacaan text

Kebolehcapaian

JPS berusaha yang terbaik menjadikan Portal ini menepati standard kriteria yang digariskan oleh World Wide Web Consortium dan sentiasa boleh dicapai dari mana-mana rangkaian. Namun pihak JPS juga akur sekiranya anda menemui sebarang ralat ketika melayari Portal JPS. Justeru itu, jika anda menghadapi isu capaian ke atas maklumat di dalam Portal JPS.

Bagaimana untuk menggunakan fungsi Carian...?

Penggunaan Enjin Carian JPS merupakan langkah mudah untuk mencari maklumat yang anda inginkan. Enjin Carian JPS menyokong penggunaan "Google search" ketika melakukan carian.

Dasar Keselamatan dan Privasi

Portal ini mempunyai beberapa polisi dan notis hak cipta yang menjelaskan syarat penggunaan maklumat dan bahan yang terdapat di dalam Portal JPS. Dasar Privasi menjelaskan bagaimana JPS melindungi maklumat yang telah anda kongsi di dalam Portal JPS. Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan mengenai prosedur keselamatan melayari Portal JPS sila emel kepada " This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it."

Terma dan Syarat Penggunaan Portal JPS

Penggunaan Portal JPS adalah tertakluk kepada Polisi Laman Web.

Apa yang perlu saya lakukan jika menemui sebarang pautan yang tidak berfungsi?

JPS memohon maaf sekiranya anda menemui pautan yang tidak berfungsi ketika melayari Portal JPS. Sebarang kerjasama yang anda berikan untuk melaporkan pautan yang tidak berfungsi supaya dapat dilakukan pembetulan sangat kami hargai. Sign-In, Webmel JPS and Warga JPS. Hanya warga JPS diberikan hak capaian menggunakan ID Pengguna dan Kata Laluan untuk log masuk ke dalam Portal JPS, Webmel JPS dan Intranet JPS.

Print Email

qrcodeDepartment Of Irrigation And Drainage Selangor,
Level 5, South Podium,
Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Building,
40626 Shah Alam,
SELANGOR.

Telefon : 603-5544 7376 / 7586 / 7381
             603-5521 2204 / 2205 / 2207
Fax      : 603-5510 4494 / 5510 2911
Emel : webmaster[at]waterselangor[dot]gov[dot]my
Facebook : https://www.facebook.com/JPSNegeriSelangor/

© Copyright 2019, Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Selangor.

Suitable for navigating through Internet Explorer 10, Google Chrome and Mozilla Firefox with resolution 1280x1024 and above.

Latest Update : Thursday 24 August 2023, 12:46:31.
Visitor Counter :

Today 76

Yesterday 93

Week 871

Month 5082

All 864054

Bahasa / Language : Bahasa Malaysia / Malay Language Bahasa Inggeris / English Language